Běžná partnerská hádka nakonec vyústila v násilí. Nervy na uzdě neudržel muž, který místo slovních argumentů použil pěst a tou uhodil svoji přítelkyni do hlavy. Spor přijeli vyřešit strážníci, před kterými se násilník sbalil a z bytu odešel.

Z přestupku proti občanskému soužití se bude zodpovídat třiadvacetiletý muž. „V neděli 25. dubna po dvaadvacáté hodině bylo na tísňovou linku 156 přijato oznámení, že ze sousedního bytu je slyšet volání ženy o pomoc. Na uvedenou adresu vyrazila ihned hlídka, následně se strážníkům podařilo kontaktovat hádající se pár,“ uvedl Petr Zapletal tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Co bylo dál: „Žena hlídce uvedla, že po předchozí hádce byla fyzicky napadena svým přítelem, který ji uhodil rukou sevřenou v pěst do hlavy. Při tomto útoku naštěstí nedošlo k žádnému zranění a napadená žena nepožadovala lékařské ošetření. Agresor se k napadení strážníkům přiznal, načež po vysvětlení celé situace si vzal své osobní věci a z bytu odešel,“ popsal incident Zapletal. Protiprávní jednání násilníka bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu.