Ne všechny sousedské vztahy jsou ideální. Ovšem aby se napadaly dvě vlastní sestry a dělaly si naschvály překračující meze zákona, to už je na pováženou. A přesně takový případ řešili policisté v okolí Ptení. Žena ve vzteku vyvrátila šestatřicet již zabetonovaných sloupků plotu na pozemku vlastní sestry!

„Z přečinu poškození cizí věci podezírají plumlovští policisté devětapadesátiletou majitelku chaty v katastru obce Ptení. Tohoto skutku se měla podezřelá dopustit tím, že koncem dubna poškodila nově budované oplocení, které si kolem své chaty nechala zbudovat její starší sestra. Když podezřelá po příjezdu na svou chatu viděla v ten den nově zabetonované sloupky oplocení, ve vzteku 36 sloupků z ještě čerstvého betonu vyvrátila. Přivolaným policistům pak jako důvod svého jednání uvedla, že si je jistá, že sloupky stojí na jejím a nikoliv na sousedním pozemku, který patří její sestře,“ popsal případ František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Výše způsobené hmotné škody byla odborným vyjádřením vyčíslena na 42 000 korun. „Přesné příčiny, okolnosti a také vlastnické vztahy k jednotlivým pozemkům musí nyní objasnit policisté. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnil Kořínek.