Ve třech regionech Olomouckého kraje baží policisté po zřejmě nebezpečném zločinci. Celostátní pátrání po Ukrajinci Ivanu Konovshiim vyhlásila přerovská policie, která cizince podezírá ze spáchání násilného trestného činu. A Ivan Konovshii se může podle policejních poznatků pohybovat i na Prostějovsku!

 

Krajští policisté minulý čtvrtek rozeslali žádost o spolupráci při pátrání po hledané osobě zejména v regionech Přerovsko, Prostějovsko a Olomoucko. „Přerovští policisté pátrají po šestadvacetiletém cizinci žijícím přechodně v Přerově. Místo jeho současného pobytu není známé. V pátrání je od 12. července pro podezření ze spáchání násilné trestné činnosti, které se mohl dopustit v době, kdy pobýval a pracoval v Přerově,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Hledaný muž je občanem Ukrajiny. Je sportovní postavy. Má plavé, krátké, rovné vlasy česané dopředu a modrošedé oči. Zpravidla má hladce oholený obličej,“ přidala k popisu mluvčí krajské policie s tím, že Policie ČR žádá spoluobčany o poskytnutí informací k místu současného pobytu a pohybu hledaného muže.

„Policii je možné kontaktovat na celostátní bezplatné lince 158, v pracovní době od 7.00 do 15.00 hodin na telefonní lince 974 778 336 – 337, případně je možné předat informace k hledané osobě na mobilní telefon 601 365 551,“ apeluje na veřejnost Miluše Zajícová.