Chvilka nepozornosti a peníze byly v tahu! Policisté pátrají po zloději, který využil naprosté ledabylosti řidiče a z otevřené dodávky odcizil finanční hotovost ve výši 40 000 korun a navíc platební kartu. Neopatrný šofér teď jistě zpytuje svědomí, obzvláště když ukradené peníze nepatřily jemu...

„Během předávání zboží byl v sobotu 18. září navečer, díky své nepozornosti, okraden starší muž, který nechal odemčené a nastartované vozidlo před hospodou v Drahanech. Lapka využil toho, že auto nikdo nehlídal, a tak ho prohledal. Slavil úspěch, protože uvnitř našel obálku s finanční hotovostí a stejně tak i číšnický flek s penězi a platební kartou. Celkově se v nich nacházelo necelých čtyřicet tisíc korun,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Potíž byla také v tom, že ukradené peníze nepatřily přímo nepozornému řidiči.  „Odcizená hotovost nepatřila oznamovateli, ale pražské společnosti. Případ šetříme pro trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ potvrdila mluvčí krajské policie.