Čtyřicetiletý muž z Prostějova viditelně neunesl rozchod se svojí o patnáct let starší partnerkou. Ta byla předminulou sobotu nucena přivolat strážníky, protože ji zhrzený milenec obtěžoval. V místě jejího bydliště ji slovně urážel, a dokonce došlo k fyzickému napadení. Hrubián to zkoušel dvakrát, podruhé před hlídkou utekl...

„Bývalý přítel se pravděpodobně nesmířil s rozchodem a tak chodí neustále kontaktovat svou dřívější lásku. Pětapadesátiletá žena přivolané hlídce uvedla, že ji čtyřicetiletý muž, se kterým v minulosti žila, pravidelně navštěvuje a chová se k ní agresivně a slovně ji uráží. V sobotu 25. září večer přišel pod vlivem alkoholu a nejprve začal ženu vulgárně urážet, poté došlo na chodbě domu mezi nimi i k požďuchování. Za přítomnosti hlídky se situace uklidnila a muž pochopil, že bývalá přítelkyně ho nechce vídat a z místa odešel,“ sdělil Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Celá situace se ovšem ještě jednou během uvedeného večera opakovala. „Neodbytný muž ale před příjezdem strážníků utekl. Ke zranění nebo škodě na majetku nedošlo. Veškeré zjištěné skutečnosti byl oznámeny správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků.