Cizinec nevycestoval, ale spravedlnosti neunikl! Přesně o půlnoci ze čtvrtka 14. na pátek 15. října vyjížděla hlídka prostějovských strážníků prověřit oznámení o rušení nočního klidu do okrajové části města. Při prověřování celé situace strážníci přišli na to, že jedním z „rušitelů“ je cizinec, který byl soudním rozhodnutím už dávno vykázán ze země.

 

„K nevhodnému chování docházelo v bytovém domě. Strážníci již na chodbě uslyšeli hlasité výkřiky a hádku několika osob. Kontaktovali uživatele bytu a zjistili, že uvnitř se nachází čtyři osoby, z toho dva muži ve věku osmapadesát a sedmatřicet let, dále pětapadesátiletá a devětačtyřicetiletá žena. Všichni se společně přiznali k rušení nočního klidu, jelikož mezi nimi došlo k velmi hlasité výměně názorů,“ prozradil k incidentu Petr Zapletal, mluvčí Městské policie Prostějov.

V tomto případě se ovšem nejednalo jen o to, aby strážníci dohlédli na utišení hlučně se chovajících osob. Přišli na něco mnohem závažnějšího. „Během řešení přestupkového jednání bylo dalším prověřováním zjištěno, že starší z dvojice mužů je občan cizího státu, který byl vykázán z České republiky. Osmapadesátiletého muže hlídka předala cizinecké polici k dalším úkonům. Jednání celé čtveřice bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku,“ sdělil mluvčí prostějovských strážníků.