Plné ruce práce měli strážníci městské policie s totálně opilým nenechavcem v centru Prostějova. Sedmatřicetiletý zuřivec mlátil dřevěnou nohou od stolu do výlohy vinotéky, a to vše pod silným vlivem alkoholu. Strážníci ho sice brzy zpacifikovali, ale pro mužovo agresivní chování ho dokonce byli nuceni strhnout na zem a spoutat. Opilec s bezmála třemi promile alkoholu v dechu skončil na záchytce a jeho řádění potrestá správní orgán.

 

K případu opileckého řádění muže v centru Prostějova vyjížděli v sobotu 30. října městští policisté. „Hned v dopoledních hodinách si opilý a naštvaný agresor vybil zlost na výloze u vinotéky. Sedmatřicetiletý muž dřevěnou nohou od stolu udeřil do skleněné výplně a poté z místa odešel. Strážníci pachatele vypátrali o ulici dále, načež jej hlídka vyzvala k odložení dřevěné hole, kterou držel v rukou,“ popsal případ Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov. „Muž výzvy uposlechl, hůl odložil a následně ji hlídka zabezpečila. Na další zákonnou výzvu, aby hlídku následoval k místu, kde došlo k poškození, však reagoval velice podrážděně. Začal být nadmíru agresivní, odmítal spolupracovat, dokonce se po strážnících ohnal rukou a chtěl utéct,“ přidal další vývoj událostí Zapletal.

Vůči agresivnímu opilci tak muselo být použito násilí. „Za použití hmatů a chvatů byl muž sveden na zem a spoután. Po dovedení na místo činu byl svědky události identifikován. Při podání vysvětlení, proč rozbil sklo na výloze, strážníkům uvedl, že řešil dřívější problémy, které se mu staly právě u vinotéky. Vzhledem k jeho agresivnímu chování a také evidentní opilosti byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,84 promile. Po vyšetření lékařem putoval k vystřízlivění do Protialkoholní záchytné stanice do Olomouce,“ doplnil další informace mluvčí prostějovských strážníků.

Způsobenou škodu vyčíslila majitelka vinotéky přibližně na pět tisíc korun. Celý případ bude projednán u příslušného správního orgánu.