Na konci června Večerník informoval o případu, kdy šestaosmdesátiletá seniorka z Čech pod Kosířem doplatila na svoji důvěřivost i neopatrnost. Při mytí oken se nechala zabavit neznámou ženou, zatímco její komplic vnikl do domu, důkladně ho prohledal a nakonec ukradl devět stovek v hotovosti. Kriminální policie minulý týden oba výtečníky s bohatou trestní minulostí dopadla!

Jen připomeňme, že koncem června tohoto roku v odpoledních hodinách umývala okna svého domu v obci Čechy pod Kosířem šestaosmdesátiletá seniorka a nechala při této činnosti otevřené vstupní dveře. „Při práci se na dámu obrátila neznámá žena a vyptávala se jí na cestu do Lázní Slatinice. Jejím cílem bylo odpoutat ženinu pozornost, protože během toho se do domu dostal muž, který obytné prostory prohledal. Po opakovaných dotazech poškozená nabyla podezření, že něco není v pořádku a komunikaci ukončila. Žena pak nasedla do nedaleko stojícího vozidla a odjela. Vzápětí přišel ke staré paní muž, který viděl z okna domu vyskakovat neznámého pachatele v době, kdy byla k němu otočená zády a ten taky ihned zalarmoval policii. Po kontrole domu seniorka zjistila, že jí chybí devět set korun,“ zavzpomínala na letní případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Prostějovští kriminalisté ale odvedli dobrou práci a dva recidivisty dopadli. „Provedeným šetřením jako podezřelé osoby z výše popsaného případu krádeže a porušování domovní svobody byli odhaleni šestatřicetiletý muž a o tři roky mladší žena, kteří mají za sebou bohatou trestní minulost a v posledních třech letech byli za obdobné jednání potrestáni,“ prozradila Miluše Zajícová.