Pětadvacetiletá slečna z Prostějova si na své živobytí vydělává nepěkným způsobem. Policisté přišli na to, že velice zručná zlodějka okradla na různých místech našeho města již několik lidí. Většinou o peníze, ale jednu z doručovatelek také o mobilní telefon. Mladá straka využívá neopatrnosti svých obětí. Policisté jí zatím prokázali tři krádeže, ovšem není vyloučeno, že mladá straka toho má na svědomí mnohem víc.

 

„Krádežemi si zřejmě přilepšuje pětadvacetiletá žena z Prostějova, která bezostyšně obrala několik svých spoluobčanů. Ve zkráceném přípravném řízení jí bylo minulý týden sděleno podezření z trestného činu krádeže,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Vzápětí přidala konkrétní informace, které svědčí o tom, že mladá žena má za sebou „povedené“ kousky. „Koncem července tohoto roku připravila ženu, která pracovala v doručovací službě, o firemní mobilní telefon v hodnotě tři tisíce korun. V době, kdy poškozená chystala zboží v autě a předávala ho zákazníkovi v Olomoucké ulici v Prostějově, tak se k ní přitočila a telefon jí vzala z brašny, kterou měla pověšenou na opasku, načež rychle utekla. Další prozatím prokázaný případ se stal v září v Trávnické ulici ve vestibulu zdravotního zařízení. Tam okradla muže, který byl na vyšetření, a využila jeho ne zrovna dobré fyzické kondice. Ze zadní kapsy kalhot mu vytáhla peněženku a utekla s ní pryč. Poškozený přišel o osobní doklady a finanční hotovost sedm set korun. Celkovou škodu, kterou napáchala, si muž vyčíslil na devět set korun,“ prozradila Zajícová.

To ale nebylo všechno! „O peněženku obrala i dalšího muže, na kterého tentokrát narazila v Janáčkově ulici, kde seděl na lavičce autobusové zastávky. Ukradla mu ji z kapsy bundy, kterou měl oznamovatel oblečenou na sobě, a jako v předešlých případech, rychle zmizela. Poškozený přišel o osobní doklady a finanční hotovost tři tisíce korun,“ popsala mluvčí krajské policie. Jak jedním dechem dodala, další případy krádeží, kterých se dotyčná žena zřejmě dopustila, se prověřují a provádí se v souvislosti s nimi další šetření. Teprve poté budou její činy trestně kvalifikovány a bude jasnější, jaký trest ji u soudu čeká.