Strážníci městské policie vyjížděli v pátek 19. listopadu před devatenáctou hodinou zasahovat proti opilci, který kopal do dveří a dožadoval se vstupu do azylového centra. Zásah proti němu nebyl jednoduchý. Muž byl natolik ovlivněn alkoholem a nepříčetným vztekem, až jej hlídka musela násilím zpacifikovat. Opilec skončil v poutech na záchytce.

„Po příjezdu na místo byl hlídkou spatřen muž, jak pravou nohou kope do vchodových dveří. Když zjistil, že se mu tímto způsobem nepodaří dveře otevřít, zkusil je vyrazit tělem. V dalším jednání mu zabránil správce centra a od dveří jej odstrčil. Agresor svůj hněv namířil proti správci, ale to už zasáhla přivolaná hlídka, která mu zabránila v napadení. Svoji bojovnou náladu si chtěl vybít na mužích zákona a těm nezbylo nic jiného, než použít donucovací prostředky a útočníka spoutat,“ informoval Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.
Provedenou dechovou zkouškou naměřili strážníci muži pozitivní hodnotu 2,2 promile alkoholu. „Přivolaný lékař opilce vyšetřil a ten následně putoval do protialkoholní záchytné stanice do Olomouce. Škoda na majetku centra nevznikla a při zákroku nedošlo k žádnému poranění. Zjištěné protiprávní jednání dvaatřicetiletého výtržníka bylo oznámeno správnímu orgánu,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků.