Hodně nepovedená návštěva. Seniorka z Prostějova si do vlastního bytu pozvala o deset let mladšího muže. V dobré víře, protože návštěvník jí donesl tašku s jablky. Po vypití kafíčka se však z návštěvníka vyklubal prachsprostý zloděj. Zalíbil se mu starý mobilní telefon, který majitelka nechala ležet na stole. Muž odešel i s ním, ztráty telefonu si ovšem žena všimla až po několika hodinách. Zasahovat tak museli strážníci městské policie, kteří pachatele vypátrali na nádraží.

Koho si příště pozve do svého bytu jako hosta, o tom bude rozhodně více přemýšlet osmašedesátiletá žena z Prostějova. „V úterý 11. ledna přišel za ní na návštěvu osmapadesátiletý muž a jako pozornost donesl tašku jablek. Žena ho pozvala dále k sobě do bytu a šla vařit kávu. Při čekání na ni muž spatřil na stole volně ležící mobilní telefon, který ho zaujal a následně odcizil. Po přátelské konverzaci a vypití kávy odešel z bytu i s telefonem,“ informoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Že mobil chybí, žena zjistila až ve večerních hodinách, kdy potřebovala telefonovat. „Vše oznámila na městskou policii a popis návštěvníka předala strážníkům. Hlídce se podařilo muže vypátrat v hale hlavního nádraží v Janáčkově ulici při čekání na vlak. Po kontaktování byl vyzván k podání vysvětlení a objasnění vzniklé situace. Nejprve zapíral a uvedl, že u nikoho na žádné návštěvě nebyl. Pak si vše rozmyslel a přiznal, že telefon odcizil kvůli nutnosti volání,“ popsal Petr Zapletal.

Žena se tak se svým mobilním telefonem opět setkala díky rychlé práci strážníků městské policie. „Mobil byl vrácen nepoškozený majitelce, která jeho cenu odhadla přibližně kolem jednoho tisíce korun. Celá událost byla oznámena správnímu orgánu pro přestupkové jednání proti majetku,“ potvrdil Petr Zapletal.