Kino Metro 70 zůstává stále cela zavřené, je bez filmů, bez kavárny a zatím také bez velké šance na změnu. Přijít mohla minulý týden, PES se totiž posunul z páté kategorie do čtvrté, kina mohla otevřít. Ovšem bez diváků. „Celá obec v oblasti kinematografie to hodnotí podobně. Bereme to jako ne úplně povedenou legraci,“ konstatovala počátkem uplynulého týdne Barbora Kucsa Prágerová, ředitelka prostějovského kina. Už brzy by ale mohlo být líp.

 

 „Čekáme, až se pro nás konečně reálně něco změní. A vyčkáváme rovněž na reakci multiplexů, které dělají zhruba osmdesát procent trhu. Zatím to vypadá, že budou hlavně čekat na povolení občerstvení v sálech,“ předesílá ředitelka. Pro otevření je třeba se posunout ještě do vyššího stupně programu PES.

Také prostějovské kino se zapojilo do projektu Moje kino live. Jak ale prozrazuje jeho ředitelka, sledovanost filmů a klasické fungování kina nezachrání. „Pro některá pražská kina to i může být zajímavé. U nás si to ale najde třeba jen deset diváků. Licenční smlouvy neumožňují totiž tento způsob promítání u větších hitů,“ uvedla pro Večerník.

Kino se rozhodlo naopak neotevřít hladové okénko, které by patřilo k nově otevřené kavárně kina. Přesto ale nezůstává personál kina nečinný. „Budeme vyměňovat projektor a chystáme nové plátno. Až kina otevřou, bude to naše nové a zářit novotou,“ těší se Barbora Kucsa Prágerová na znovuotevření.