Po celý březen mohou lidé hlasováním rozhodovat o tom, kdo získá Cenu veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury za roky 2020 a 2021. Přehled nominovaných osobností a počinů najdou zájemci na www.cenykraje.cz.

„Jde o jedinečnou příležitost, jak poděkovat lidem, kteří ani v době koronavirové epidemie nerezignovali na kulturní život. V nominacích jsou zahrnuty také akce z let 2020, kdy se ceny právě kvůli koronaviru neudělovaly,“ uvedl Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury.

Zatímco vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti mohou rozhodnout lidé prostřednictvím internetového hlasování, a to na výše uvedené webové stránce.

„Slavnostní vyhlášení výsledků Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury ve všech kategoriích proběhne 21. dubna v Moravském divadle Olomouc,“ doplnil radní Žůrek.

Ceny za přínos v oblasti kultury vyhlašuje Olomoucký kraj od roku 2006. Za tu dobu vyznamenal řadu osobností i významných kulturních počinů napříč celým regionem. Letos mohou hlasující vybírat hned z deseti nominací – mezi nimi je například projekt Tichý křik nebo Hanácký folklorní spolek.