Představení se koná v rámci připomínky 80. výročí transportů židovských občanů do koncentračních a vyhlazovacích táborů. V pondělí 9. května v 19 hodin v divadelním sále Městského divadla Prostějov:

 „Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak to není štěstí, ale utrpení.“

Nová dramatizace bestselleru Aleny Mornštajnové psaná přímo pro Klicperovo divadlo.

Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví sjíždět řeku na ledových krách. Spadne do vody a je za to potrestána tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Tato nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii. Proč se Hana zbaběle uzavírá ve svém vlastním světě? Proč před svojí neteří tají svoji minulost, která by z ní udělala hrdinku? Podaří se v rodinné historii temnou kru rozpustit?

Hrají: Lucie Andělová,  Anna Kratochvílová, Kamila Sedlárová , Martina Eliášová,  Martina Nováková / Ivana Machalová, Lenka Loubalová, Irena Kristeková ad. 

Režie:  Diana Šoltýsová

KLICPEROVO DIVADLO HRADEC KRÁLOVÉ 

Klicperovo divadlo zabodovalo v divácké anketě portálu i-divadlo.cz!

V kategorii regionálních divadel se stalo nejoblíbenějším divadlem, 1. místo obsadilo i v kategoriích Nejlepší ženský herecký výkon -  Lucie Andělová za titulní roli v inscenaci Hana. Divadelní adaptace románu Aleny Mornštajnové Hana navíc získala i nejvíce hlasů v kategorii Nejlepší inscenace mezi regionálními divadly.