Letošní turistická sezóna s pravidelnými prohlídkovými okruhy odstartuje v pátek 1. července. Již tradičně bude zahájení sezóny v rukou primátora města Františka Jury. Stejně tak se prostějovský primátor postará o ukončení sezóny, a to v pátek 2. září 2022.

 

Pravidelné okruhy se v letošním roce rozšiřují o komentované prohlídky secesní perly Národního domu. Zájemci budou mít možnost nakouknout i do salonků, které jsou běžně veřejnosti nepřístupné. O prohlídky Národního domu architekta Jana Kotěry bývá velký zájem, takže věříme, že nejen milovníkům historie a architektury, ale obecně všem návštěvníkům našeho města uděláme těmito pravidelnými prohlídkami radost.

Stálé prohlídkové okruhy během prázdnin samozřejmě zůstávají v nabídce také, konkrétně tedy prohlídky radnice, radniční věže, centra města a kostelů.

Taktéž loni nově představený okruh po prostějovských židovských stopách bude pokračovat i o letošních prázdninách. Kromě někdejší severní a jižní části židovského ghetta, bývalé synagogy, míst, kde se narodil slavný filozof Edmund Husserl, se v rámci jedné z komentovaných prohlídek budou moci zájemci přijít podívat i na nový židovský hřbitov.

Na organizaci pravidelných prohlídkových okruhů spolupracujeme se studenty Střední odborné školy obchodu a podnikání, kteří se věnují oboru cestovní ruch, takže jsme rádi, že tak skloubíme příjemné s užitečným – rozšíříme nabídku pro turisty a návštěvníky Prostějova a zároveň umožníme studentům školy absolvovat pro ně přínosnou prázdninovou praxi v oblasti cestovního ruchu.