Velmi příjemné chvíle strávili předminulý pátek dopoledne uživatelé Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově. Více než sto seniorů potěšili svým koncertním vystoupením žáci Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose. Známé melodie v podání klavíristy, houslisty či saxofonisty se líbily a senioři jednotlivá vystoupení odměňovali bouřlivým potleskem.

„Oslovila jsem ředitelku ZUŠ Prostějov Elišku Kunčíkovou, zda by nebylo možné pro Domov seniorů Prostějov vymyslet hudební vystoupení, které by potěšilo a pohladilo po duši. Paní ředitelka byla velmi vstřícná a na její podnět vznikl tento krásný program dětí a učitelů, kteří byli ochotni ve svém volném čase přispět svým krásným hudebním vystoupením k dobré náladě, příjemně strávenému volnému času a nádhernému hudebnímu zážitku při poslechu známých melodií,“ prozradila nám Alena Pagáčová, vedoucí pracovník sociální aktivizace Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově.

Jak si během koncertu Večerník povšiml, vystoupení žáků Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose se přítomným seniorům hodně líbilo a jednotlivá vystoupení odměňovali bouřlivým aplausem. „Ano, naši uživatelé velmi ocenili jak zpěv, hru na klavír, housle nebo saxofon, tak i překvapení v podobě písně Karla Hašlera za doprovodu pana Smutného. Veliké poděkování patří všem účinkujícím, dětem i učitelům za jejich píli při nácviku těchto skladeb až po ochotu vystoupit zde a dokonalou interpretaci. Moc bychom si přáli, abychom mohli podobné vystoupení zopakovat a opět potěšit uživatele tak, jako dnes,“ uvedla na konci vystoupení Pagáčová.