Tak se nám to konečně vrací. Po covidové přestávce bude poslední dubnový den zahájen již 29. ročník festivalu Prostějovské dny hudby. Poslední ročník musel být kvůli pandemii přesunut na září 2021.

Hned na úvod festivalu vystoupí jeden z nejstarších pěveckých sborů působících v našem městě. „Ženský sbor Vlastimila zahájí festival již v sobotu 30. dubna. Mužský pěvecký sbor Orlice jej 21. května ukončí. Bude to v jeho jubilejní sezóně, kdy oslaví 160. výročí svého založení,“ upozornila ředitelka pořádající Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose Eliška Kunčíková. 

V rámci festivalu bude pro posluchače připraveno celkem devět koncertů, na kterých se velkou měrou budou podílet žáci a učitelé ze „zušky“. Hostem ze zahraničí bude klavírista Kenny Broberg  z USA, který zahraje ve středu 18. května v sále ZUŠ. „Kenny Broberg je vítěz ceny American Pianist Award za rok 2021 a držitel stipendia Christel DeHaan Classical Fellowship. V minulosti získal stříbrnou medaili na Mezinárodní klavírní soutěži Vana Cliburna v roce 2017 a bronzovou medaili na Mezinárodní soutěži Petra Iljiče Čajkovského v roce 2019,“ představila jeden z nesporných vrcholů přehlídky Eliška Kunčíková. Nad festivalem převezme záštitu primátor města Prostějova František Jura.

 

 

17 dnyhudby letak