Dvakrát odložené divadelní inscenace notoricky známe české pohádky se nakonec v Prostějovském divadle přeci jen dočkali. Princezna se zlatou hvězdou na čele na motivy Boženy Němcové v podání divadelní společnosti Julie Jurištové si děti opravdu užily. Kromě známého příběhu nescházela i celá řada písniček a humoru, která vykouzlila na jejich tvářích řadu úsměvů a domů odcházeli spokojené děti i jejich rodiče.

Pohádkový příběh začal v království krále Dobroslava, kde jeho jediná dcera Lada s třpytivou zlatou hvězdou na čele slavila své osmnácté narozeniny, když je překazila návštěva krále Kazisvěta, jenž si přišel ze sousedního království pro princeznu. Princezna Lada se ale nedala a rozhodla se z království utéct, k čemuž ji pomohl myší kožíšek. A její pouť ji zavedla až do království krále Radoslava, kde si svého vysněného krále našla.

Oblíbený a známý pohádkový příběh byl navíc prošpikován i celou řadu úsměvných a vtipných momentů, které bavil všechny přítomné. Nejčastěji se o něco staral rádce krále Dobroslava, ale také dvorní šašek krále Radoslava. V rámci příběhu nescházela i řada kratších písniček, která atmosféru na jevišti dokreslovala. I páté představení v rámci letošního ročníku každý měsíc pohádka, tak opět slavilo v Prostějovském divadle úspěch.