Největší koncentrace dětí na Moravě? V neděli dopoledne jednoznačne ve Společenském domě v Prostějově! Stovky dětí sem s rodinami přišly na představení Štístko a Poupěnka, které v „Kasku“ nebylo poprvé. Školkou povinná drobotina navíc ukázala, že jí židle nestačí. A mnoho z nich vyrazilo „pařit“ přímo před pódium.

Záhy bylo každému jasné, proč děti odrazovala cedulka od vstupu na pódium. Nechybělo moc a pár by si jich tam cestu našlo. „Nikdy jsme ještě na nich nebyli. Ale dcera si je moc oblíbila, tak jsme vyrazili. Těšíš se?“ ptá se Renata Řehulková dcery. „Ano!“ zní jasná a nadšená odpověď.

Než představení začalo, byl Společenský dům prakticky plný. „Jednou jsme na nich byli. A zaujali, malá je poslouchá a dívá se na ně,“ svěřil se Večerníku Pavel Navrátil s tím, že se sám občas zasměje.

Za malou chvíli se už děti dočkaly. Štístko, Poupěnka a mnoho dalšího se na děti doslova nahrnuly. Ale pozor, technika zazlobila. Problémy s ozvučením nicméně ukázaly, že si „Poupěnka“ umí poradit i s improvizací. „Tak, děti, zacvičíme si. Vytáhli vás ráno brzy z postelí, takže si dáme rozcvičku,“ zapojila hned děti. Po deseti minutách bylo hotovo a program pokračoval dle plánu.

Děti čekala jízda pohádkami, zpíváním, tančením. Nechyběly ani ty největší pecky jako například ´Letí, letí´. Řada z malých návštěvníků se aktivně do programu zapojila, prostě nevydržely sedět. Na Hané si celkově připsali Štístko a Poupěnka úspěch, duo vystupující po celé zemi tak dost pravděpodobně nepřijelo do Prostějova naposledy.