Posledního dubna byl zahájen již 29. ročník festivalu Prostějovských dnů hudby, který je s Prostějovem již neodmyslitelně spjat. Nadcháezjící sobotu 21. května nás pak v Městském divadle v Prostějově čeká jeho závěrečný koncert věnovaný 160. výročí založení mužského pěveckého sboru Orlice. Kromě něj vystoupí Ženský pěvecký sbor Vlastimila a Pěvecké sdružení moravských učitelů.

V rámci letošních Prostějovských dnů hudby jsme již mohli navštívit jarní koncert ženského pěveckého sboru Vlastimila, koncert kytarového souboru Non Mesure a souboru BaroKEA nebo absolventský koncert žáků ZUŠ Vladimíra Ambrose. Tento týden je nabitý a čekají nás hned čtyři vystoupení. V úterý 17. května v 18:00 hodin proběhne v kostele svatého Petra a Pavla chrámový koncert komorního orchestru žáků a učitelů ZUŠ Vladimíra Ambrose. Na něj naváže hned ve středu 18. května v 18:00 hodin v sále ZUŠ očekávaný klavírní recitál Američana Kennyho Broberga. „Kenny Broberg je vítěz ceny American Pianist Award za rok 2021 a držitel stipendia Christel DeHaan Classical Fellowship. V minulosti získal stříbrnou medaili na Mezinárodní klavírní soutěži Vana Cliburna v roce 2017 a bronzovou medaili na Mezinárodní soutěži Petra Iljiče Čajkovského v roce 2019,“ vyjmenovala ředitelka školy Eliška Kunčíková.

V pátek 20. května proběhne v přednáškovém sále Národního domu v 19:00 hodin Jubilejní večer nejen s operetou aneb to nejlepší od nás za 90 let, kde vystoupí Pavlína Přikrylová (zpěv), Miroslav Ondra (zpěv) a Milena Buriánková (klavír). Prostějovské dny hudby nakonec završí v sobotu 21. května v 18:00 hodin v přednáškovém sále Národního domu Jubilejní koncert mužského pěveckého sboru Orlice ke 160. výročí založení. Kromě něj zde předvede své hlasivky také Pěvecké sdružení moravských učitelů a pěvecký sbor Vlastimila. Program je pestrý, tak si z něj každý jistě vybere to své. 

 

20 dny hudby