Den ošetřovatelství proběhl ve středu 11. května v kině Metro, dorazit mohli všichni zájemci o tematiku práce ve zdravotnictví.

Akce byla uspořádána u příležitosti Dne ošetřovatelství, který zdravotníci slaví 12. května. Návštěvníci při této příležitosti viděli různé zdravotnické profese, které jsou pro chod nemocnice stěžejní, přesto o nich mnohdy lidé nevědí a mnohdy netuší, co obnáší.

Představily se profese jako dětské sestry, porodní asistentky, zdravotní laboranti, radiologičtí asistenti, fyzioterapeuti či ergoterapeuti. Nechyběla ani možnost vyšetření mateřských znamének, nácvik resuscitace, trénink správné hygieny rukou nebo ukázky tejpování. V rámci akce se lidé dozvěděli o možnostech zaměstnání v nemocnici i obecně o možnostech studia ve zdravotnictví.  „S nemocnicí spolupracujeme dlouhodobě a tuto akci můžeme z pohledu budoucnosti považovat za velice významnou a přínosnou. Představuje se zde široká škála oborů a mladí lidé tady mohou najít své budoucí uplatnění,“ komentoval akci prostějovský primátor František Jura.