Chystáte koncert, divadelní představení či jinou kulturní či společenskou akci? A chtěli byste ji uspořádat na kvalitním pódiu v krásných prostorách historické památky? Pak máte letos možnost využít letní scénu na prostějovském zámku.

Letní scéna se na nádvoří zámku poprvé objevila před dvěma roky. V uplynulých letech se tu konaly například koncerty amatérských kapel a pěveckých sborů, hráli zde loutkoherci či se pod záštitou prostějovského kina Metro 70 promítaly snímky letního kina. Mimo to lidé na velkoplošné obrazovce společně sledovali zápasy hokejového mistrovství světa. Letos si letní scénu můžete pronajmout i vy!

Dříve než obvykle nechalo město Prostějov postavit svoji letní scénu pro konání kulturních akcí. Pódium v romantickém prostředí zámku nabídne prostor pro umělce, kteří tak budou moci prezentovat své umění veřejnosti. Scéna bude k dispozici jak příspěvkovým organizacím města pro promítání kina či koncertům amatérských kapel, ale také pro ostatní zájemce o letní scénu. „Nádvoří a pódium si mohou lidé pronajmout na den za 500 korun, pokud nebudou vybírat vstupné, či za 1 000 korun, pokud se na akci vstupné vybírat bude. Právnické osoby, zprostředkovatelské firmy či umělecké agentury zaplatí 3 000 korun,“ nastínila Denisa Horká z KK Duha, u níž můžete také získat více informací. Stačí se informovat na telefonu 739 245 395 či na e-mailu  denisa.horka@prostějov.eu.

A jak se Večerník přesvědčil, na nádvoří zámku na Pernštýnském náměstí je tradiční „letní scéna“ již připravena. „Pevně věříme, že ji využijí pěvecké sbory, amatérská divadla, loutkoherci – prostě každý, kdo bude mít zájem předvést divákům, co umí,“ vzkazuje náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má kulturní oblast města ve své péči.