O tom, co s námi dokáže pandemie, taky o mezilidských vztazích, ale i o mnohém dalším. Hra Love You Truly v podání prostějovského Divadla Point vrátí diváky tak trochu v čase. Do dob, kdy koronavirus byl světovým tématem číslo jedna. „Nalákat můžu hlavně na to, že je to téma, které už naštěstí není tak aktuální. Reaguje totiž na situaci, již jsme teď čerstvě všichni prožili. Hra je o dvou lidech procházejících izolací způsobenou koronavirem. Patří do ranku takzvaných koronadramat, s nimiž se pochopitelně roztrhl pytel,“ říká ke hře ředitel divadla Aleš Procházka.

Také v tomto případě půjde o inscenaci českého tvůrce, respektive tvůrkyně. Autorkou hry je Jana Montorio Doležalová píšící hry i v italštině a francouzštině. Mladá tvůrkyně už prorazila i v zahraničí. Nyní si její dílo vybrali k inscenaci divadelníci prostějovského Pointu. „Myslím si, že hra stojí za vidění, protože jsou tam hlavně neokoukané tváře mladší, nastupující generace Pointu. Nejsou to ti nejmladší. Jsou to lidé, kteří mají nějaké herecké zkušenosti. Zároveň je to režisérský debut Lukáše Kameníčka a Martina Dobeše,“ poukázal na další premiéru Aleš Procházka.

Úvodní představení hry plánované na 27. května je již nyní vyprodané. Šanci ale diváci a podporovatelé Pointu mají i 5. června. Tehdy se herci souboru představí klasicky v prostorách divadla, jež jsou v budově bývalé základní školy na Husově náměstí. V obou termínech hra začíná s úderem 19. hodiny. Pro Divadlo Point jde v případě Love You Truly o druhou letošní premiéru. Tou první bylo dílo Petra Kolečka Britney Goes To Heaven. Vzdor anglickým názvům se ale potenciální diváci nemusí bát svých nedostatků v porozumění angličtině, představení jsou hraná česky.