Zámek v Plumlově letos nabídne skutečný tahák. Od středy 1. června se jím stane výstava Saudkovi na zámku, která představí tvorbu Jana Saudka a jeho manželky Pavlíny. Expozice nebude mít klasickou vernisáž, setkání s oběma autory je na plumlovském zámku naplánováno na sobotu 23. července od 16:00 hodin.

V Plumlově bude od středy k vidění největší prodejní výstava Jana Saudka v České republice. Vůbec poprvé pak své díla představí společně s manželkou Pavlínou, která 16 let pracovala jako šéfredaktorka časopisu Harper's Bazaar.

Návštěvníci se mohou těšit na zhruba padesát snímků světoznámého fotografa. Bude se jednat o zcela jinou kolekci, než jaká byla s velkým úspěchem představena loni ve Špalíčku prostějovského muzea. „Jan Saudek na Plumlově vystaví méně známé fotografie z 80. a 90. let minulého století. Půjde o ručně kolorovaná díla plná erotiky a sexu. Speciálně pro Plumlov budou připraveny i velké autorské zvětšeniny,“ popsal kurátor výstavy Jindřich Skácel.

Vůbec poprvé bude Jan Saudek vystavovat se svojí manželkou, novinářkou a fotografkou Pavlínou, s níž má tři děti. „Pavlína Saudková poslední tři roky působí v časopisu Page a současně pracuje jako fotografka na volné noze. Na výstavě bude asi třicet snímků, které vznikly z nového představení oblíbeného pražského cirkusu La Putika, a také několik portrétů,“ doplnil Skácel s tím, že k expozici vyjde i katalog.

Výstava, kterou podpořil Olomoucký kraj, bude na zámku v Plumlově k vidění až do 4. září.