Čtvrtstoletí slaví v letošním roce Svátek hudby v rámci souboru Základní umělecké školy v Němčicích nad Hanou. Víkendový program tohoto svátku patřil studentům, kteří předvedli své umění na dvou koncertech. V sobotu se z jejich programu těšili v Nezamyslicích u hasičské zbrojnice a v neděli si jej mohli poslechnout v Otaslavicích na farské zahradě. Obě akce přilákaly řadu návštěvníků a všichni odcházeli spokojení. To však z jubilejního programu zdaleka není vše a příští týden svátek pokračuje.

Letošní ročník odstartoval koncertem pro školu v Nezamyslicích už v úterý dopoledne a program pokračoval ve čtvrtek v němčickém kině, kde se návštěvníci dočkali kabaretu. Víkend patřil hudbě, a to v podání studentů, kteří potěšili fanoušky v Nezamyslicích i Otaslavicích. 25. ročník oslav zakončí příští týden páteční třetí koncert v Kroměříži a nedělní tanečně-dramatické představení s výstavou obrazů.

Kdo si už během uplynulého víkendu našel čas, tak rozhodně nelitoval. V rámci víkendových vystoupení se totiž představila hned šestice sborů a potěšila své příznivce v zaplněných areálech. Program obou koncertů byl také velmi podobný a v neděli se tak v Otaslavicích představily postupně Kytarový soubor pobočky v Otaslavicích, komorní soubor na klavír a violoncello, soubor Saxband, Sedmikráska, Youngdrums na bicí a finálovým hřebem byl koncert celého orchestru s názvem Richband, podle jména jejich dirigenta Richarda Prokopa. Na farské zahradě vedle potěchy z hudebního provedení nescházelo občerstvení a množství příchozích si nedělní odpoledne opravdu užilo.

„Jsem ráda, že jsem tady, všichni jsou velmi talentovaní a je vidět, že je hudba opravdu baví. Snad jim tento elán vydrží i do budoucna a bude tu více podobných akcí, jichž bychom se mohli účastnit, dlouho nám něco takového chybělo.“ Tak se vyjádřila paní Dana, která navštívila koncert společně s kamarádkami.

Tím však 25. oslavy zdaleka neskončily. Tento týden se tak mohou ještě příznivci těšit na páteční třetí koncert v Kroměříži a nedělní tanečně-dramatické představení s výstavou obrazů. ZUŠ si tak na své jubileum připravila opravdu bohatý a líbivý program.

 

22 zus letak