Letní kina se v posledních letech začínají rozmáhat. Trend neminul ani Prostějov. Kino Metro 70 začalo před několika lety organizovat promítání, vesměs na nádvoří prostějovského zámku. Ani letos kino nezůstalo pozadu: připravilo hned osm představení v průběhu celého léta.

Už dnes program začne právě na nádvoří zámku. A hned na úvod nabídne letošní lahůdku: komedii Vyšehrad. Nejen fotbalový snímek hovoří o exligovém fotbalistovi, který si umí užít života, v době jeho svatby se ale vše ta trochu zvrtne. Den nato se naopak diváci vrátí do minulosti, na programu bude Dědictví aneb Kurvahošigutntag s legendárním Bolkem Polívkou hrajícího burana-sympaťáka.

Nádech Francie zavane díky snímku Amélie z Montmartu, snímek, který má na Československé filmové databázi 85 procent. Nebudou chybět ale ani některé další novinky. Jednou je třeba česká romantická komedie Prezidentka. Zahraniční tvorbu pak bude zastupovat třeba snímek Jurský park: Nadvláda, který zakončí slavnou filmovou sérii o zmrtvýchvstání dinosaurů.

 

Program letních představení, kino Metro 70:

3. června, zámek Vyšehrad: Fylm

4. června, zámek Dědictví aneb Kurvahošigutntag

10. června, zámek Amélie z Montmartru

11. června, hvězdárna Jurský park: Nadvláda

17. června, zámek Známí neznámí

18. června, hvězdárna Prezidentka

24. června, zámek Tři tygři ve filmu: Jackpot

25. června, zámek Divoch