Bude otevřeno? Nebude? Tyto otázky si každý Čech pokládá ohledně téměř jakéhokoli typu prodejny či služby. Ve snad ještě větší nejistotě však vězí muzea a galerie, včetně toho prostějovského. Pokud ale vládní nařízení muzea nezavřou, letos již potřetí, nabízí Muzeum a galerie Prostějov pěkné zážitky. Třeba i o Vánocích. Dokonce i na první svátek vánoční a následně mezi svátky totiž má mít muzeum otevřeno. Tedy jestliže se situace nezmění…

„Nyní máte možnost koupit vstupenku na některou z výstav v muzeu, hvězdárně nebo galerii Špalíček jako dárek. Je to způsob, jak udělat někomu radost a zároveň podpořit regionální kulturu. Zakoupená vstupenka bude mít platnost po celou dobu trvání výstavy,“ vzkázalo lidem prostějovské muzeum.

To před necelými dvěma týdny mohlo po měsíční vynucené pauze znovu otevřít. A co zde nyní návštěvníci najdou? Vesměs prodloužené výstavy. V hlavních sálech se kromě stálých expozic věnovaných životě na Hané nebo geologii setkají s dílem Jaroslava France a dále s nástupci Zdeňka Buriana.

Obě výstavy budou prodloužené až do druhé poloviny února. Ve Špalíčku si ale lidé mohou dopřát vyloženě vánoční expozici, expozici plnou betlémů.