Divadelní sezóna už je minulostí. A po tomhle týdnu to bude platit i pro divadlo Point. Prostějovští divadelní nadšenci zakončí sezónu takzvaným Zhasínáním světel. Během programu obvykle lidé nezažijí „jen“ divadlo. Ale také třeba recitování, hudbu a vyprávění. Zakončení se odehraje v budově bývalé základní školy na Husově náměstí. Představení začne v pátek 10. června od 19 hodin.

Co ale sezóna divadlu přinesla? Spoustu věcí. Předně mohli herci a taky jejich obecenstvo na představeních být bez omezení. Část předešlých dvou ročníků mohli „Poinťáci“ hrát jenom on-line. Což se pochopitelně mnoha z nich nezamlouvalo. „Není to ono. Potřebujete to setkání s diváky,“ konstatoval třeba Aleš Procházka, principál divadla a zároveň i aktivní herec.

Dále se Point mohl pochlubit vzestupem několika mladších herců. Ať už jsou to Filip Krupa, Lucie Tesařová nebo Martin Dobeš. Poslední jmenovaný se zapojil i do režírování. Point zkrátka ukázal, že se nebojí ukázat i na své mladší kolegy. A zároveň to, že ostříleným hercům jako jsou manželé Krejčí a Lužní rostou noví parťáci.

Point se navíc mohl pochlubit několika premiérami. Ohlas vzbudila například hra Petra Kolečka Britney goes to heaven. Stejně tak nové dílo love you truly. Zejména druhá z her se vymykala: nedostali v ní prostor ti nejzkušenější, navíc se celé představení vešlo do hodiny, což také není standardem. Point každopádně ukázal, že mu nápady nechybí, a že umí oslovit řadu lidí. Stačí se podívat na to, kolik představení Pointu bylo za uplynulý rok vyprodáno.