Tak se to rozjelo. Jak Večerník avizoval, první červnový den byla zahájena výstava „Saudkovi na plumlovském zámku“, která představuje tvorbu světoznámého fotografa Jana Saudka a jeho manželky Pavlíny. Expozice nebyla otevřena tradiční vernisáží. Setkání s oběma autory je naplánováno na sobotu 23. července od 16:00 hodin. 

V Plumlově je od uplynulé středy k vidění největší prodejní výstava Jana Saudka v České republice. Vůbec poprvé pak svá díla představí společně s manželkou Pavlínou, která 16 let pracovala v časopisu Harper's Bazaar. „Je to vůbec první výstava, kterou jsem instaloval se svou manželkou Barunkou,“ upozornil galerista Jindřich Skácel, který mimo mnoha jiného stál rovněž za loňskou veleúspěšnou výstavou Jana Saudka ve Špalíčku prostějovského muzea.

Tentokrát je však k vidění zcela jiná kolekce snímků. V Plumlově návštěvníci spatří zhruba padesát Saudkových děl. Konkrétně jde o méně známé fotografie z 80. a 90. let minulého století. Ručně kolorovaná díla jsou plná erotiky a sexu. Vůbec poprvé pak Jan Saudek vystavuje se svojí manželkou, novinářkou a fotografkou Pavlínou, s níž má tři děti. „Pavlína Saudková poslední tři roky působí v časopisu Page a současně pracuje jako fotografka na volné noze. Na výstavě je zhruba třicet snímků, které vznikly z nového představení oblíbeného pražského cirkusu La Putika, a také několik portrétů,“ přiblížil Jindřich Skácel.

Výstava, kterou podpořil Olomoucký kraj, bude na zámku v Plumlově k vidění až do 4. září.