Koronavirová opatření pořádně zamotala hlavu řadě organizátorů kulturních akcí a mnoha spolkům. Jedním z nich je i ženský pěvecký sbor Proměny. Ty si kvůli nemožnosti pořádat koncerty musely na vystoupení počkat. A pěkně dlouho.

„Byli jsme moc rádi, že jsme tento koncert mohli po koronavirové pauze uskutečnit. V covidové pauze, když byla opatření uvolněná, jsme vystupovali s Radimem Schwabem v roce 2020. Ale samostatný poprockový koncert byl odložený a jsme moc rádi, že se mohl uskutečnit,“ uvedla za Proměny Lenka Copková.

Jak se ale ukázalo, lidé nezapomněli během nucené pauzy na kvality zpěvaček z Proměn. A přišli na nádvoří prostějovského zámku, kde se koncert konal, ve velkém. „Jsme hodně spokojené. Myslíme si, že se koncert maximálně vydařil. Měli jsme samé příznivé ohlasy, takže jsme hodně spokojené,“ konstatovala Copková.

Na koncertu zaznělo ne úplně tradiční pojetí písní od skupiny Queen nebo třeba Lady Gaga. Na pódiu pomohli Proměnám interpreti jako Patrik Zatloukal nebo Oli Vidmuch. V publiku zase vděční diváci. „Zpívala jsem u nich dva roky, než došlo k rozdělení. A je to dobré,“ konstatovala Jitka, jedna z divaček. „Pojetí je trochu netradiční. Vydalo se to trochu jiným směrem. Ale lidé to mají rádi, mají dobrý repertoár. Takže proč ne,“ usmála se.