Dva filmové večery přinesl předminulý víkend ve Tvorovicích. Místní nadšenci uspořádali recesistickou akci pojmenovanou Mezinárodní filmový festival. Ve středu pozornosti byly filmy, místní uspořádali několikeré letní kino. K tomu si ale děti mohly zablbnout na trampolínách nebo se předvést – v tomto případě i dospělí – ve fotokoutku. Cestu si nakonec našlo na akci každý den necelých 200 lidí. Atmosféra tak byla nejen uvolněná, ale takřka rodinná.

 „Doufala jsem, že bude trochu víc lidí. Ale je to taková pohodovka. Na naše poměry je to paráda. Přišlo i hodně lidí z okolí,“ konstatovala za organizátory Ludmila Hýblová.

Během dvoudenního programu byly k vidění hlavně komedie. Na své si ale přišly také děti. Pro ty byla, stejně jako loni, připravená i velká taneční hra. Tu si ostatně v sobotu 23. července vyzkoušeli také dospělí. Ještě předtím ale došlo na losování tomboly, vstupné na akci je dobrovolné, každý návštěvník u vchodu dostane lístek. A sponzoři? Vesměs sousedé.

„Chvíli nás sponzoroval zubař, tak od té doby kupujeme pastu. Já jsem letos vyhlásila, zda by lidé mohli něco donést. Hodně lidí se ozvalo a doneslo různé drobnosti,“ poznamenala Ludmila Hýblová. Výjimkou tak nebyly lahve alkoholu, ale třeba také hrnek.