Se závěrem léta přichází také konec letního kina. V tom prostějovském si přitom pro vás poslední srpnový týden připravili český „animák“ Myši patří do nebe, který se bude promítat na nádvoří prostějovského zámku v pátek 26. srpna, a americkou kriminálku Klan Gucci. Na tu můžete zajít hned druhý den. Obě představení začínají od 20:30 hodin.

Prostějovské letní kino pomalu spěje ke konci své sezóny. Jedním z posledních představení bude v pátek animovaný snímek z české dílny Myši patří do nebe. „Může mezi malou myškou a velkým lišákem vzniknout opravdové přátelství? Odpověď najdou nejen ti nejmenší, ale i větší a velcí diváci v animovaném dobrodružství Myši patří do nebe,“ zní popis filmu. Celá pohádka se točí kolem toho, jak si k sobě myška s lišákem hledají cestu, a to jak v životě, tak i po smrti. Jde o oceňovaný snímek, který mimo jiné získal Českého lva za nejlepší animovaný film.

V sobotu vás pak čeká americká kriminálka vycházející ze skutečných událostí. „Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.“ Ve filmu hrají známé tváře jako Lady Gaga, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons nebo Salma Hayek. Promítat se bude v originálním znění s českými titulky. Vstupné na každý snímek činí 100 korun.