Směs historických událostí, psychologie, akce i okultismu. To je snímek Vojtěcha Maška. Sedmačtyřicetiletý režisér natočil film, který svým žánrem úplně neodpovídá tomu, co je běžně z české kinematografie k vidění.

Jedná se totiž o psychologické drama. A stejně tak v něm hraje herec, kterého bychom zde nejspíš nečekali, a sice komik Petr Čtvrtníček. Dalšími herci v dramatu jsou Jaroslav Plesl nebo Michal Kern. Diváci se pak v kině Metro 70, kde se odehraje premiéra právě dnes, tj. v pondělí 29. srpna, mohou těšit na zajímavou podívanou s atraktivním obsazením.

Ve filmu se setkají se dvojicí Štěpán Plaček a Jiří Arvéd Smíchovský. Oba si zadají nejen s totalitními režimy, ale také s okultismem. Ostatně Jiří Arvéd Smíchovský je coby reálná postava označován jako novodobý Faust nebo také Malostranský ďábel. „Byl rozporuplnou postavou českých moderních dějin a osobností českého hermetismu,“ uvádí kino Metro 70. Aby toho nebylo málo, přichystalo si vedení kina jeden bonus. Na premiéru totiž přijede také režisér snímku. A diváci si s ním budou moci v případě zájmu popovídat. Promítání filmu začíná ve 20.00 hodin a předcházet mu má beseda s režisérem Vojtěchem Maškem, který by měl do Prostějova osobně dorazit.