Výstavu s ne úplně obvyklým tématem – historie a současnost útvaru speciálních sil – nabízí Muzeum a galerie Prostějov už od července. Nyní se ale uskuteční rovněž její slavnostní zahájení.

 „Přijměte pozvání na mimořádnou akci, která se uskuteční v pátek 2. září o půl druhé při příležitosti slavnostního setkání k výstavě 70 let VÚ 8280 / 601. skupina speciálních sil generála Moravce. Pro veřejnost je připraven speciální program, který za příznivého počasí zahájí seskok parašutistů na náměstí T. G. Masaryka přímo před budovou muzea,“ uvádí za Muzeum a galerii Prostějov mluvčí Markéta Hamzová.

Dále připomíná, že ve stejný den od rána nabízí místní vojenská posádka den otevřených dveří, na kterém se představí právě i útvar 601. skupina speciálních sil. „Doporučujeme návštěvu obou akcí spojit a užít si den nabitý vojenskou technikou a historií,“ vzkazuje.

Muzeum nabízí výstavu ve dvou sálech, kde budou předvedeny uniformy a výstroj útvaru, stejně jako některé zajímavosti z jeho minulosti. Od půl třetí lidé budou moci využít bezplatného vstupu na výstavu, jejíž zahájení bude provázet slovo autora Tomáše Mišlana.