Tradice by se měly dodržovat a toho se drží v Brodku u Prostějova, kde se i letos v zámeckém parku odehrálo představení Moravského divadla Olomouc. Tentokrát na návštěvníky čekalo představení Revizor a diváci se stejně jako v předešlém roce smáli doslova od ucha k uchu po celé představení. Nechyběly klasické skeče, ale i řada improvizací. A samozřejmostí bylo i poučení, že peníze nejsou všechno…

Páteční podvečer se přitom nevyvíjel příliš dobře. Silný déšť se spustil krátce po sedmnácté hodině, ale ještě před zahájením představení ustal a představení tak mohlo proběhnout bez pláštěnek. A nikdo z přítomných svého rozhodnutí nelitoval. Herci z Moravského divadla bavili všechny a opět kromě notoricky známých monologů dostal prostor tvůrčí projev, například neopomněli zmínit prostředí inscenace. Potěšil tak například i brodecký sršen, zaujaly narážky na současnou i minulou politickou scénu, jejichž vyznění několikrát přivedlo i samy herce k smíchu, což jen umocnilo už tak skvělou atmosféru.

Satirická komedie Nikolaje Vasilijeviče Gogola patřící k nejslavnějším dílům světové dramatické literatury s mottem „Nevrč, brachu, na zrcadlo, když máš křivou hubu“ dodnes neztratila nic na své aktuálnosti. „Přiznávám, že jsem neviděla filmovou adaptaci, ani jsem dílo nečetla. Ale po dnešku to musím napravit. Z představení jsem vážně nadšená, tak jsem se dlouho nebavila,“ prozradila divačka Hana, která si divadelní kus užila s kamarádkami.

Na představení bylo v Brodku opět plno a znovu se potvrdilo, že letní scéna v rámci regionu nemálo táhne. „Já jsem ráda, že se nám stejně jako v loňském roce podařilo uspořádat akci v takovém rozsahu, a pevně věřím, že si to všichni užili. Herci Moravského divadla opět ukázali svou velikost, a i já jsem se bavila výborně,“ prozradila Marie Kaplánková, která stála za organizací večera.

A touto akcí Moravské divadlo v rámci Prostějovska zdaleka nekončilo. Už v sobotu se milovníci vážné hudby dočkali galakoncertu na zámku v Čechách pod Kosířem a úterní večer bude patřit operetě v Kolářových Sadech. Do otaslavické Farské zahrady se pak Moravské divadlo chystá už 14. září s představením „Když se zhasne“ (info na str. 11 dnešního vydání - pozn.red.).