Čtvrteční večer patřil v Městském divadle v Prostějově komedii, která pořádně polechtala bránice zaplněného hlediště. S dílem Na poslední chvíli se na jeho prknech představilo Divadlo Harlekýn a o vtipné scény nebyla nouze.

Václav Vydra v hlavní roli taxikáře Johna Browna dělal možné i nemožné, aby zabránil nejhoršímu a neprofláklo se na něj, že je zároveň manželem hned dvou žen. K tomu mu notně sekundoval i podnájemník Stanley v podání Josefa Cardy. Ani společnými silami tomu však nezabránili, a tak dlouho nevyřčená pravda vyplula na povrch. Finální rozuzlení nakonec ale nejvíce překvapilo samého taxikáře...

 

V Londýně žijí miliony lidí a řada z nich se může pochlubit stejným jménem, navíc příjmení Brown je tam velmi obvyklé. Jeden z londýnských taxikářů se jím pyšní také, ale na rozdíl od většiny dalších má jedno velké tajemství. Má totiž hned dvě manželky, každá však bydlí v jiné části města. A zatímco s jednou má syna Gavina, se druhou jen o pár měsíců mladší dceru Vicki.

Jenže co čert nechtěl, právě jeho dvě děti se seznámily přes internet a při společné komunikaci narazily na jednu velkou zajímavost. Oba totiž mají tátu Johna, oba jsou stejně staří a oba pracují jako taxikáři. Po krátkém dopisování se tak rozhodli, že by se měli vzájemně navštívit. A tomu musel John, tedy Václav Vydra, za každou cenu zabránit.

I přes notné komplikace se mu dařilo neodvratné přiznání oddalovat. Někdy až za absurdních výmluv či spekulací s tradičním britským humorem dokázal společně s podnájemníkem Stanleym, v našem případě Josefem Cardou, udržet na distanc navzájem nepoznané manželky i obě děti. Diváci se tak mohli pobavit řadou vtipných scén této dvojice, ale i zajímavými zjištěními, že je dcera slepá, matky obou dětí pošahané a mnohými dalšími, kterými rozesmával diváky především Josef Carda. Často dokázal vykolejit i své herecké kolegy, kterým na chvíli došel dech, což ocenili i všichni přítomní. 

Syn Gavin se ale nenechal odbýt a obě manželky (Jana Boušková a Kamila Špráchalová) jen nečině přihlížely trampotám, které se snažil ututlat jejich povedený manžel. Stále napjatější situaci nepřidal ani příjezd strýčka Stanleyho v podání Miloslava Mejzlíka, který toho sice příliš nenamluvil, ale co prozradil, to byla perla, což diváci v sále ocenili.

Neudržitelnou situaci už pak hlavní protagonista neukočíroval a ke všemu se doznal. K jeho překvapení však veškeré předchozí divadýlko bylo zbytečné a nestačil se divit, co všechno se nakonec dozvěděl on sám. O co šlo, to se po dvouhodinovém vtipném představení dozvěděli přítomní diváci. Přijít věci na kloub mohou i všichni ostatní, kteří se na skvělou komedii někdy vypraví. „Bylo to skvělé představení. Vašek Vydra je můj oblíbený herec a nejenže nezklamal, ale i předčil moje čekávaní,“ svěřila se návštěvnice Alena. „Parádně jsem se pobavila,“ usmála se. Obodbný nýzor měli evidentně i všichni ostatní, kteří komedii rozebírali ihned při odchodu z divadla.

Čtvrtečnímu představení předcházela ještě středeční hra Šťastný vyvolený, kdy manželé Greg a Melanie pozvali svého kamaráda Jeffa na večeři. Jeffova bývalá přítelkyně Charline, kterou pět let neviděl, se má vdávat a za svědka si vybrala Melanii. Shodou okolností se Charline se svým vyvoleným objeví na společné večeři. Charline ho miluje, ačkoliv své přátele předem varuje, že je „trochu jiný“… Na pódiu se v hlavních rolích představili Linda Rybová, David Matásek, Igor Chmela, Jana Janěková mladší, Matouš Ruml; ze záznamu i Jiří Bartoška.