Největší divadelní svátek je tady. Desátý ročník Noci divadel se uskuteční tradičně třetí listopadovou sobotu, tentokrát to bude 19. listopadu 2022. Na návštěvníky čeká netradiční program, který představí svět divadla tvořivým způsobem. Akce letos nese podtitul Hrdinové a postupně nabídne muzejní kvíz, přednášku, autorské čtení Arnošta Goldflama a na závěr netradiční prohlídku.

Program vypukne již v 15.00 hodin v Muzeu a galerii v Prostějově tradičním kvízem věnovaným Hrdinům a divadlu. Sobotní podvečer v přednáškovém sále Národního domu zahájí v 17.00 hodin přednáška Jany Gáborové ze spolku Hanácký Jeruzalém Utajení hrdinové. „V letošním roce si připomínáme osmdesáté výročí transportů židovského obyvatelstva z Prostějova do koncentračních a vyhlazovacích táborů. Z deportovaných více než tisíce prostějovských Židů přežila jen hrstka,“ přiblížila produkční Hana Šprynarová.

Program bude pokračovat autorským čtením a besedou Arnošta Goldflama, která bude v přednáškovém sále Národního domu zahájena v 19.00 hodin. „Nezaměnitelný spisovatel a autor divadelních i rozhlasových her bude číst převážně z knihy Strašidelné Brno,“ upozornila produkční.

Ve 21.00 hodin se budeme moci přesvědčit, že i jevištní technik může být hrdina. „V zážitkové prohlídce divadelního zákulisí uvidí návštěvníci ty nejskrytější kouty divadla a vydají se na dobrodružnou prohlídku divadelního zákulisí, orchestřiště a suterénu,“ navnadila Hana Šprynarová.