Známý český houslový virtuos zavítá na začátku prosince do Prostějova. V kostele Povýšení sv. Kříže předvede svůj um v sobotu 3. prosince od 17.00 hodin. Návštěvníci se tak mohou těšit na ojedinělý zážitek. Výtěžek akce půjde na dobrou věc.

 

Jaroslav Svěcený se tentokrát v Prostějově představí v rámci předvánočního období. „Unikátní galakoncert nabídne nádherné skladby Corelliho, Tartiniho, Vivaldiho, Leclaira a dalších autorů, které zazní na špičkových italských a francouzských houslích 17. a 18. století. Pevně věřím, že si každý z návštěvníků přijde na své,“ uvedla Monika Trávníčková zastupující Jaroslava Svěceného.

V průběhu dvouhodinového programu na návštěvníky čeká zajímavé doprovodné slovo týkající se nejen historie půvabných houslí, ale také známých hudebníků. O doprovod na cembalo se postará Jitka Navrátilová.

Koncerty Jaroslava Svěceného jsou ideální pro chvíle odpočinku a harmonie, pro okamžiky, kdy chcete běžnému dni dát nádech svátečního dne.

Akci, která bude pomáhat, pořádá společně s hudebníkem senátorka za obvod Prostějov Jitka Chalánková a výtěžek z koncertu poputuje na dobročinné účely. Vstupné na unikátní koncert je 200 korun. Předprodej vstupenek probíhá na náměstí T. G. Masaryka v obchodě s dárkovým zbožím Halabala a také v obchůdku s oblečením Krámek v Kramářské.

 

KDY: SOBOTA 3. PROSINCE, 17:00 HODIN

KDE: KOSTEL POVÝŠENÍ SV. KŘÍŽE, FILIPCOVO NÁMĚSTÍ 4, PROSTĚJOV