Páteční podvečer v Muzeu kočárů tentokrát nepatřil skvostům, které muzeum nabízí, ale adventnímu koncertu, v rámci něhož vystoupil známý český hudebník Ondřej Ruml společně s Václavem Tobrmanem.

V zaplněném muzeu si tak příchozí užili dvouhodinovou show plnou skvělé muziky, humoru, ale také dojemných chvil na závěr koncertu. Posluchače neodradilo ani nepříznivé počasí ztěžující sjízdnost cest. Po koncertu odcházeli všichni velice spokojení.

Zahájení koncertu proběhlo krátce po sedmnácté hodině, kdy už všichni návštěvníci byli na svých místech. O úvodní slovo se postaral majitel muzea Václav Obr, který všechny přivítal s tím, že pro dnešní večer připravil čtyři speciální svíce. „Svíce symbolizují víru, naději a lásku. Neměli bychom ale zapomenout ani na další důležitý symbol, tedy mír. Proto jsme dnes připravili čtyři speciální svíce, tři z nich si budou moci tři nejrychlejší z vás zakoupit, čtvrtou bych na závěr rád věnoval jednomu z vás, kterého si moc vážím,“ prozradil úvodem Obr a následně na pódiu přivítal Ondřeje Rumla.

Hudebník vystoupení uvedl slavnou písní Raye Charlese, při níž jej doprovodil looper, oblíbená věcička hudebníků, tedy vychytávka umožňující nahrávání, přehrávání a vrstvení zvuku. Po prvním songu pak vysekl velkou pochvalu majiteli muzea. „Když jsme sem s Václavem přijeli a měli možnost si celé muzeum prohlédnout, tak nám došla jedna věc. My jsme ještě nic nedokázali. Toto místo je opravdu úžasné a jen těžko se mi hledají adekvátní slova uznání. Sám se snažím ve své rodné vsi opravit kostelík a vím, jaké množství práce to zabere. Když vidím všechnu tu nádheru kolem sebe, tak můžu jen říct, že smekám klobouk.“
Poté už pozval na pódium svého kolegu a dlouholetého kamaráda Václava Tobrmana. V průběhu podvečera si diváci vyslechli řadu zajímavých historek, oba hudebníci vyplňovali prostor mezi písněmi líčením vtipných situací. Z hudebního světa se pak posluchači dočkali písní známé dvojice Hapka, Horáček, či Voskovec, Werich a Ježek. Závěrečná půlhodina patřila vánočním písním, a to jak české, tak světové provenience. Během písní s vánoční tematikou obecenstvo společně s hudebníky zazpívalo. Sepětí při tradiční vánoční písni Narodil se Kristus Pán bylo až hmatatelné.
Před koncem celé akce se opět ujal slova Václav Obr, který nejprve poděkoval všem podporovatelům muzea, všem přítomným popřál krásné svátky a přidal dvě speciální poděkování. To první bylo pro Jana Dostála, jenž oslavil narozeniny. Druhé poděkování se neslo v duchu předání čtvrté svíce. Tu z rukou majitele muzea obdržel ředitel Domova pro seniory v Kostelci na Hané David Ševčík. „Jakým způsobem fungujete a jak se staráte o všechny své pacienty, je neuvěřitelné. Pouhým poděkováním se to nedá vyjádřit. Sám tam mám poslední rok maminku, kterou pravidelně navštěvuji. A ona nikdy neopomene zmínit, že se cítí jako v lázních,“ prozradil Václav Obr. Sám ředitel domova ocenění neočekával a velmi dojatý poděkoval všem zaměstnancům zařízení za to, jakou má domov reputaci, a přiznal, že to je ta nejlepší motivace do další práce. Skvělé hudební představení tak ukončila závěrečná jímavá tečka.