Jako v pohádce si připadal ten, kdo v sobotu odpoledne navštívil prostory Domu dětí a mládeže na Vápenici. Uskutečnil se tam totiž karneval, už klasicky s názvem Ledové království. A tak pobíhala v centru Prostějova spousta holčiček oblečených jako Elsa, občas se vyskytl i nějaký ten Olaf. Kdo ale přišel třeba v kostýmu lva nebo třeba Sněhurky, byl zván také.

 

Dětské masky po příchodu mohly propátrat celou budovu, prakticky všude je něco čekalo. Na jednom místě tvoření, jinde tanec nebo prolézačky. Tu a tam musela dítka potrápit své hlavičky. „Jsme zde poprvé. Byli jsme v létě na příměstském táboře, dcera chodí na tvoření. Takže se k nám dostávají informace o tom, co se děje,“ uvedla jedna z maminek, která sledovala, jak děti v hlavním sále nadšeně poslouchají animátory. „Hlavně jsem měla strach, aby tu nebylo tolik dětí jako na halloweenský průvod. Ale není, je to zde tak akorát zaplněné. A jsme spokojení. Je to paráda,“ usmívala se žena.

Akce vzbudila veliký ohlas. Dříve se konala v prostorách někdejší střední stavební školy. Nyní se přesunula na Vápenici, kde se podařilo zajistit, že nevznikaly davy a fronty. „Zdá se mi, že vše probíhá velmi hladce. Aktivity jsme uzpůsobili, aby byly současně pro více dětí. Aby nemusely čekat a netvořily se fronty,“ řekla Martina Koudelková, pedagožka volného času, která byla jednou z organizátorek akce. Ta začínala ve tři a končila v pět. Děti sbíraly na stanovištích razítka. O odměny se ale nemusely strachovat, dostaly je tak jako tak. „Opravdu dvě hodiny nabitého programu jsou až moc,“ poznamenala Martina Koudelková.