Dílo světoznámého fotografa Jindřicha Štreita je zastoupeno v nejvýznamnějších sbírkách po celém světě. Nyní je lze spatřit také v Konici. Výstava Lidé Přerova byla v pátek 10. února zahájena slavnostní vernisáží.

 

Jindřich Štreit už připravil více než 1400 autorských výstav u nás i v zahraničí. Ta zatím poslední je aktuálně k vidění na zámku v Konici. Světoznámý fotograf přijel na hojně navštívenou vernisáž své výstavy v čepici se slavným pokémonem Pikachu. „Přátelé, upřímně jsem netušil, zdali se vám budou mé fotografie líbit, tak jsem si vzal pro jistotu tuto čepici, abych vás alespoň pobavil,“ vysvětlil s úsměvem Jindřich Štreit, který se s výstavou svých snímků vrátil do Konice po dlouhých letech.

Tentokrát na snímcích zachytil obyvatele sousedního města, které se co do vzhledu netěší úplně nejlepší pověsti. „Když jsem dostal nabídku na focení Přerova, tak můj první zážitek z tohoto města byl veskrze špatný. Když projíždíte autem Přerov, je to dost neutěšené. Přesto jsem se rozhodl, že se pokusím zachytit lidi z Přerova. Díky tomu jsem se seznámil nejen s lidmi, ale i s nejrůznějšími zákoutími tohoto města. Postupem času jsem nabyl dojmu, že kromě Sovince bych lepší místo k focení nenašel. Je to neuvěřitelné město s obrovským potenciálem,“ složil poklonu Přerovu během vernisáže Jindřich Štreit.

Pokud jste se zatím do konického zámku nedostali, stále máte šanci. Unikátní série snímků Jindřicha Štreita bude možné spatřit až do 3. března. Návštěva je možná každý všední den od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00 hodin. Výstava bude otevřena na požádání v místním informačním centru.