„Zpátky do knihoven“ zní motto letošního ročníku celonárodní akce Březen – měsíc čtenářů. Vědecká knihovna si pro své čtenáře připravila řadu zajímavých akcí včetně ankety o zajímavé ceny a Deskohraní.

Březen – měsíc čtenářů vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) a letos se koná již po čtrnácté. Činnost knihoven byla velmi poznamenaná vládními opatřeními kvůli pandemii covid-19 a právě motto „Zpátky do knihoven“ má široké veřejnosti připomenout, co vše jim můžou tyto kulturní instituce nabídnout.

Vědecká knihovna v Olomouci si pro své čtenáře i návštěvníky připravila bohatý program. Těšit se mohou například na setkání se spisovatelkou a novinářkou Markétou Pilátovou, cestovatel Vojtěch Lavický je vezme na motorce kolem světa, do fantaskního světa je zavede výstava E. T. A. Hoffmann aneb Génius hrůzy. Vůbec poprvé se ve Vědecké knihovně uskuteční Deskohraní, zábavný večer pro všechny milovníky společenských her, hry si budou moci poté zájemci zapůjčit ve volném výběru,“ doplnila ředitelka Iveta Ťulpíková.

Po celý březen poběží rovněž anketa, v níž mohou zájemci vyjádřit svůj názor a zároveň se zapojit do slosování o zajímavé ceny. „Zpětná vazba je pro knihovnu důležitá a věřím, že nám pomůže o něco lépe zkvalitnit služby. Anketu vnímám jako důležitý prvek v komunikaci s uživateli knihovny,“ říká náměstek Martin Kučera.

Od března rovněž startuje projekt Hledá se!, prostřednictvím kterého mohou čtenáři pomoci knihovně získat dnes na trhu těžko dostupné knihy chybějící ve fondu (např. z regionální historie). V online katalogu bude u vybraných publikací umístěna ikona upozorňující na to, že právě tuto danou publikaci VKOL postrádá.

Bližší informace o programu naleznou čtenáři na webu www.vkol.cz a FB VKOL.

 

08 mesic ctenaru