Kdo by neznal knižní či filmovou podobu dnes už klasického díla Julese Verna o anglickém gentlemanovi Phileasi Foggovi, který se kvůli sázce v Reformním klubu rozhodl dokázat, že se celý svět dá procestovat za osmdesát dnů? Nyní se díky Městskému divadlu Mladá Boleslav mohou o tom přesvědčit i návštěvníci prostějovského divadla.

 

Jedno z mnoha děl známého francouzského autora, která předběhla svou dobu. Poutavý příběh začíná v Londýně v roce 1872 a jeho hlavním hrdinou je osamělý a svobodný Phileas  Fogg. Ten se v soukromém klubu vsadí s ostatními členy, že je možné cestu kolem světa realizovat za osmdesát dní. Ještě téhož večera se proto vydá na strastiplnou cestu společně s nově přijatým sluhou Passepartoutem. Ani jeden z nich netuší, co vše je za dobrodružství čeká.

„Dílo předběhlo svou dobu. Výlet po železnici, lodí i pěšky je i po tolika letech velmi oblíbený. V režii Ondřeje Havelky se navíc návštěvníci jistě dočkají nějakého zajímavého zvratu a překvapení,“ prozradila ředitelka divadla Jana Maršálková. V hlavní roli se diváci mohou těšit na známého českého herce Martina Zbrožka.

Představení pro širokou veřejnost se odehraje tento čtvrtek od 19.00 hodin.

 

KDY: ČTVRTEK 16. BŘEZNA, 19:00 HODIN

KDE: MĚSTSKÉ DIVADLO V PROSTĚJOVĚ, VOJÁČKOVO NÁMĚSTÍ 1, PROSTĚJOV