Stejně jako tomu bylo v loňském roce, tak i letos došlo v Prostějově na vystoupení legendární české kapely Čechomor. V rámci Kooperativa tour se tady představila uplynulý týden ve čtvrtek večer a fanoušci opět zaplnili sál do posledního místečka. Po více než hodině a půl trvajícím koncertu si dav skupinu ještě přivolal zpátky a těšil se z patnáctiminutového přídavku. Její veskrze pozitivně naladění členové si poté užili dlouhý potlesk ve stoje za právě odehrané představení.

Už krátce po devatenácté hodině, kdy koncert začal, se při pohledu do sálu frontman kapely Karel Holas usmál a pronesl krásnou větu. „Vás sa tu urodilo,“ kterou rozesmál drtivou většinu přítomných. A to se už rozjela hudební show, jedna známá píseň střídala druhou. A že těch písní za 35 let, které letos kapela oslaví, je. U řady z nich se zapojili i diváci, pro které byly připraveny židličky. A kdo se chtěl projevit i jinak, mohl využít k tomu určenou plochu, takže se nejen tleskalo, ale i zvesela tančilo na písně rychlejší, ale také pomalejší, které si mohly páry vychutnat spolu.

S přibývajícími minutami koncertu sílila jak energie na pódiu, tak v hledišti. Karel Holas a František Černý ukázali, že i po tolika letech jsou na pódiu jako doma. „Jsem na Čechomorech už po několikáté a vždy, když jsou někde poblíž, tak neváhám a využiji této možnosti. Mám ráda jejich muziku i elán, který i po tolika letech mají. Je vidět, že je muzika neuvěřitelně baví,“ prozradila Hana Hájková, která si koncert nenechala ujít.

Po zhruba hodině následovalo i vystoupení dvou mladých tváří v kapele, při němž se diváci zvedali ze sedadel. O zábavu se staral na bicí Matěj Lienert a na basovou kytaru Lukáš Čunta. Ve zhruba pětiminutovém bloku předvedli oba, že jsou skvělými hudebníky a diváci v zaplněném sále dávali najevo své nadšení. Společně si pak ještě sborově zazpívali jednu lidovou píseň a pokračovalo se v koncertování.

Když se po půldruhé hodině s diváky kapela loučila, vyprovázel ji dlouhý potlesk vestoje. Členové svitavsko-pražské hudební skupiny se jim odvděčili dobře patnáctiminutovým přídavkem, u kterého si zazpívali i návštěvníci, kteří domů odcházeli velice spokojení. Ostatně stejně jako v minulých letech po sobě kapela zanechala skvělý hudební zážitek. Rozhodně to nebylo naposledy.