Pohoda, dobrá zábava. A taky jeden knižní tip. LiStOVáNí do Národního domu zaneslo Pavlu Dostálovou a Lukáše Hejlíka. Oba herci se pak chopili díla Lucie Macháčkové Historky z Tinderu. A pustili se do osobitého přiblížení obsahu knížky. Během podvečera si ve čtvrtek 20. dubna lidé mohli vyposlechnout kromě historek taky rady na to, jak má vypadat rozchod, který typ muže nemá u ženy šanci nebo jak působí přístup ke stejným věcem u mužů a u žen.

 

Hodně posluchačů už LiStOVáNí znalo z dřívějška. Stejně jako Lukáše Hejlíka, který nevystupoval v Prostějově poprvé. „Na LiStOVáNí už jsem byla, zažila jsem i Lukáše Hejlíka přímo. A tak se těším, že to bude něco příjemného, kultivovaného a vtipného,“ potvrdila Večerníku paní Jana. „Hlavně odpočinek, ten od toho čekám asi nejvíce,“ odpověděla další návštěvnice na otázku, co od akce čeká.

Potom už to duo na pódiu rozjelo. „Mám kamarádku, která Tinder používala jako vylepšené Dámejídlo.cz,“ rozesmála publikum Pavla Dostálová. Chvíli nahrávala na komické hlášky ona, chvíli Lukáš Hejlík. Duo se dobře doplňovalo. A ukázalo, že umí zahrát prakticky cokoli. Z Pavly Dostálové se na chvíli stala šilhající ošklivka z Tinderu, poté krasavice, chvíli nato osamělá žena. Lukáš Hejlík byl tu šetřílek, tu velký macho. Zvlášť velký ohlas vzbudilo u diváků, když představoval, co ženy na mužích nemají rády nebo čemu se smějí. Slovo kulišák se přes večer v souvislosti se škudlením stalo hitem. Herci ale také zabrousili třeba do tématu rozdílného vnímání některých věcí u mužů a u žen. Třeba sex na jednu noc nebo dospění do let kristových. „Věk nad 40: Žena?“ „Stařena.“ „Muž? Jak muž, mladík! Který může pomalu uvažovat nad založením rodiny,“ zvolal do publika Lukáš Hejlík.

Akce se setkala s velmi dobrým ohlasem, bouřlivým potleskem. A nepochybně si vzhledem k častému smíchu mnoho přítomných prodloužilo život. Včetně herců.