Jen velmi málo volného místa zůstalo na koncert zpěváka a hudebníka Vlasty Redla. Muž, který umně kloubí lidové písně a folk, zavítal předminulý čtvrtek 20. dubna do Prostějova. A spolu s ním také šestičlenná kapela. Na pódiu si brzy získal všechny posluchače, které do té doby ještě plně „nezískal“.

„Víte, tahle kapela aspoň za normálních okolností, jestli hraje na maximu svých možností nebo nejhůře, ten rozdíl je tak subtilní, že ani nejde slyšet,“ rozesmál hned na úvod Redl publikum. V něm byli i ti, kteří jej poslouchají desítky let.

„Vlasta Redl je podle mě jedním z nejlepších muzikantů na Moravě. Chodíval jsem na něj už za vojny,“ svěřil se bodrý padesátník Miloš.

Brzy už sálem zněly písně jako Všechno co chci nebo Město měst. „Musím vás ale zklamat, není to o Prostějovu,“ pobavil znovu Vlasta Redl. I jeho kolegové ze skupiny přitom dostali prostor. Ne vždy tak byl slyšet pouze populární zpěvák. „Byl jsem malinko zklamaný tím, že to pojali více instrumentálně. Dvakrát došlo na sólo klarinetisty a kytaristy. To hráli na své triko. To mně úplně nepřišlo dobré, dorazil jsem hlavně na Redla,“ uvedl Miloš.

Aplaus ale hudebníka, zpěváka a textaře neminul, a to velký, jeho vystoupení u přítomných vesměs uspělo. „Koncert byl dobrý, Redl super. Jen mám jeho písně za pětadvacet let naposlouchané a teď měly některé jiné angažmá. A v rámci konzervatismu mi to trochu vadilo,“ zhodnotil ještě Miloš, jeden ze spookojených návštěvníků.