Jak má vypadat ideální tělo? Co když mají dnešní těla k ideálu daleko? Jak to vypadá, když projíždějícího Křemílka s Vochomůrkou zastaví přísná policistka včelka Mája? Co s tím mají společného houby? A proč je tu týpí? Tak toto jsou jen některé z mnoha otázek, které si můžete položit při návštěvě expozice absolventských prací studentů SŠDAM. Výstava Tělo / Body byla uplynulý čtvrtek 11. května v prostorách prostějovského muzea zahájena slavnostní vernisáží.

Své absolventské práce v muzeu prezentují studenti ateliéru Užitá malba a design interiéru. „Téma jsme vybírali z asi třiceti variant. Nakonec jsme zvolili Tělo. Faktem je, že někteří z návštěvníků si asi položí otázku, kde to tělo tady vlastně mají hledat. Přesto si myslím, že studenti udělali spoustu barevné a pestré práce. Poděkovat bych pak chtěl hlavně Pavle Koutné za pomoc s organizací,“ shrnul vedoucí ateliéru Lubomír Otisk, který vernisáž uvedl oděn do kalhotek nadměrné velikosti, jež ho dle jeho vlastních slov zbavovaly nervozity.

Nejen díky těmto bombarďákům panovala při vernisáži uvolněná atmosféra. „Jako kolektiv jsme se na škole moc hezky sešli. Myslím, že jsme v ateliéru prožili nádherné čtyři roky, a tak nezbývá než poděkovat kantorům za to, jak nás vedli a že s námi měli trpělivost,“ prohlásila jedna ze studentek.  

Obří kalhotky a s nimi také slovo si na závěr převzala také ředitelka školy. „Chtěla bych všechny pozvat na veřejné obhajoby těchto maturitních prací, které u nás na škole budou probíhat v pondělí 22. května. Kdo bude chtít, může si přijít poslechnout, co se za těmito obrazy skrývá,“ upozornila Blanka Čechová.

Výstava Tělo / Body bude v prostorách prostějovského muzea k vidění až do 28. května.