SMRŽICE Naprostou pohodu a vysokou kvalitu přinesla soutěž ve zpěvu O hanáckého skřivana, která se konala v sobotu 13. května v sále restaurace U Hřiště ve Smržicích. 24. ročníku oblíbené regionální soutěže se zúčastnilo celkem 45 dětí ve věku od 4 do 15 let, které se mezi sebou utkaly v celkem čtyřech kategoriích.

 

Do Smržic se sjely děti nejen z Prostějovska, ale z celého Olomouckého a Jihomoravského kraje. Porota byla jako vždy složená ze současných nebo dřívějších zpívajících muzikantů. Pro všechny děti to byla výborná příležitost, jak si vyzkoušet vystupování před veřejností i porotou, která nikomu nic neodpustila.

Každý, kdo zazpíval, si vzal jednu čokoládu a pro první tři nejlepší ve všech kategoriích byly přichystány hodnotné ceny. Jednotlivá vystoupení byla na skvělé úrovni a přítomní se výborně bavili. „Bylo znát, že výborná práce učitelů hudby v některých školách přináší ovoce a děti, které už soutěžily před několika lety, se prokazatelně zlepšily,“ konstatoval za organizátory ředitel soutěže Bohumil Moudrý.

Nešlo si nevšimnout, že perfektních výsledků při soutěži dosahovaly mimo jiné děti ze ZŠ Určice, kde se připravují pod vedením Lenky Literové. „Do dalšího ročníku si přejeme, aby se i nadále ve všech školách normálně zpívalo a vymizely problémy, které by zpěv jakkoliv omezovaly,“ uzavřel Bohumil Modrý s tím, že Hanácký skřivan pro děti od 15 do 20 let by se měl konat letos v červnu.

 

Skřivan 4 až 7 let:

1. Filip Císař                          Určice

2. Sára Slunská                      Vyškov

3. Viviana Agnes Ward        Prostějov

Skřivan 8 až 10 roků

1. Kateřina Vrtělová              Polkovice u Kojetína

2. Viktorie Sedláková            Vyškov

3. Táňa Oplocká                     Němčice nad Hanou

3. Anouk Veru Ward             Prostějov

Skřivan 11 a 12 roků

1. Ondřej Stražický                Litovel

2. Lucie Sedláčková               Ivanovice na Hané

3. Julie Vlková                       Určice

Skřivan 13 až 15 roků

1. Adéla Počová                     Šternberk

2. Anna Dostálová                 Určice

3. Ema Prokopová                 Určic  

Dua

1. Anna a Kateřina Dostálovy                       Určice

2. Viktorie Sedláková a Stela Štéblová         Vyškov  

3. Lucie Sedláčková s Kateřina Vrtělová     Ivanovice n. H. a Šternberk