Hudební zážitek si ve středu odnášeli z prostějovského divadla lidé, kteří si nenechali ujít večerní program. Za ním stál Originální Pražský Synkopický Orchestr, jenž se postaral o pátý abonentní koncert. Tentokrát při něm na jevišti hrálo a místy zpívalo sedm interpretů. A co mohlo lokální patrioty těšit? Že hned čtyři pocházeli z Prostějova. Konkrétně Jan a Vojtěch Pospíšilovi, Antonín Dlapa a Pavel Jurečka.

Během večera si posluchači užili hru na akordeon, piano, ale také na řadu dechových nástrojů. Hlavně se však podívali zpět do 20. a 30. let minulého století, časů Louise Armstronga i dalších světoznámých interpretů. Přitom ti vystupující v Prostějově nezapomněli některé momenty vtipně glosovat. „Tady Honza Pospíšil je jako Armstrong. Akorát není černý, není mu už taky dvacet let. A nehraje na trumpetu,“ zaznělo například sálem, který se následně otřásl smíchem.
Právě nejen úroveň vystoupení, ale také atmosféru koncertu vyzdvihla produkční divadla Hana Šprynarová. „Čišel z nich nadhled. Bylo vidět, že si to užívají. Navíc i ta hudba byla radostná,“ poznamenala k představení. To skončilo úspěchem: jednak si lidé našli ve velkém na program cestu, jednak na sebe pozitivní ohlasy nenechaly dlouho čekat. „Dvakrát po koncertu ještě orchestr přidával. Přišly nám poté krásné ohlasy, diváci říkali, že je to potěšilo. I my sami jsme nadšení, bylo to nádherné,“ shrnula Hana Šprynarová další akci divadla, která slavila úspěch. 

Pražský symfonický orchestr
Jan a Vojtěch Pospíšilovi, Antonín Dlapa a Adam Jurečka. (Pavel Jurečka … Moravský patriote! Co by Ti vzkázal prostějovský rodák Pavel Jurečka)
Michael CHOMISZAK – kornet
Matěj ŠMÍD – trombon, zpěv
Jan POSPÍŠIL – alt saxofon, klarinet
Vojtěch POSPÍŠIL – tenor saxofon, klarinet
Antonín DLAPA – banjo, kytara
Pavel JUREČKA – kontrabas, suzafon
Jiří GILÍK – piano
http://www.divadloprostejov.cz/events/originalni-prazsky-synkopicky-orchestr/