Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, oblastní odbočka Prostějov uspořádala minulý pátek 23. června Na Splávku v Domamyslicích DNY UMĚNÍ NEVIDOMÝCH. Mimo prezentace pomůcek přišla na řadu i amatérská vystoupení, zazpívat přijel i Radek Žalud, nevidomý zpěvák přezdívaný český Bocelli.

 

Pro přítomné byla nejdříve připravena prezentace pomůcek pro slabozraké a nevidomé, které předvedli zástupci firmy Sagitta. Následoval kulturní program amatérských interpretů, hudební vystoupení s kytarou a hudební pásmo proložené interpretací vtipů. Závěr odpoledne patřil hudebnímu vystoupení zpěváka Radka Žaluda.

Ten na konzervatoři Jana Deyla vystudoval kromě klasického zpěvu i hru na akordeon, na klavír a ladění klavírů. Je absolventem mnoha mezinárodních mistrovských pěveckých kurzů Maestra Antonia Carangela či Petera Dvorského. Na operní scéně si zazpíval například po boku Evy Urbanové, Petera Dvorského či Dagmar Peckové. Z české populární scény spolupracoval mimo jiné s Bárou Basikovou, Petrou Janů, Ondřejem Brzobohatým, Daliborem Jandou či kapelou The Taptap.

„Má neuvěřitelný hlas, úplně mi běhá mráz po zádech,“ ohodnotil výkon zpěváka jeden z posluchačů.